צבעים הם מרכיב חשוב בחיינו. אם נביט סביב נגלה שלכל דבר יש צבע: הקירות, הפרחים, הבגדים, והדימיון כולם מלאים בצבע, שבלעדיו העולם היה קודר ועצוב.
במרוצת השנים, משהמפרסמים התוודעו לפסיכולוגיה של צבעים וליכולתו של צבע לייצר רגש בקרב הצרכנים, החל השימוש בו לתפוס תאוצה, במטרה ליצר חיבור רגשי של הצרכנים למותג ובכך, לעודד קניה ונאמנות.
כיום, בעולם דיגיטלי עמוס במסרים, המנסה לייצר בולטות, השימוש בצבע הפך משמעותי עוד יותר. חברות רבות מקדישות מאמצים רבים על מנת לבחור את הצבע המדויק לתחושה שהן מנסות להעביר ולרגש שהן מנסות לעורר בקרב הצרכנים שלהם.
בחירת צבע אינה דבר של מה בכך ויש לה משקל רב בהנעה לפעולה של הצרכן שלנו ושליטה על הרגש אותו אנו רוצים לעורר. אם אי פעם תהיתם מדוע פיצה האט בחרה בצבע האדום ופייסבוק בכחול, ומה עם קוקה קולה, נייק, ומקדונלדס האם בחירת הצבע היא אקראית? כנראה שלא…
ולכן, בבואכם לבחור צבע שיתקשר את הלך הרוח של המותג שלכם, עליכם לעשות זאת באופן מושכל ונכון, תוך התחשבות בפסיכולוגיה של צבעים על מנת ליצר מעורבות ורכישה.
במאמר זה ננסה לנתח את המשמעות הפסיכולוגית של שימוש בצבע וכיצד תוכלו להשתמש בו בבואכם לעצב את הלוגו, האתר, עמוד הנחיתה, או כל אלמנט שיווקי אחר שיתקשר עם הלקוחות שלכם. ננסה להבין:
- מה הן המשמעויות הפסיכולוגיות שהצבע מקפל בתוכו
- איזה צבע כדאי להשתמש לכפתור הנעה לפעולה
- מה הם הרגשות שכל צבע מעביר וכיצד נוכל להשתמש בצבעים בבואנו לשווק את העסק שלנו
- אילו צבעים יעוררו את הטריגר הרגשי, שיגרום למשתמש לבצע את הפעולה הרצויה ואילו צבעים פחות
השפעתו של צבע על קבלת החלטות קניה:
צבעים מעוררים בנו רגשות, ובהמשך לכך משפיעים על קבלת ההחלטות שלנו. השפעה זו היא ברובה תת הכרתית. מחקר שנערך לאחרונה ועסק בהשפעת הצבע על העדפת מותג כזה או אחר, הראה כי 84.7% מהצרכנים שנבדקו אמרו כי הסיבה העיקרית בגינה הם רוכשים ומתעיניינים במותג מסויים, היא מערך הצבעים שלו ומה שהוא גרם להם להרגיש. מערך הצבעים יכול להיות הלוגו, צבעוניות האתר, עמוד הנחיתה או המודעה שצפו בה לאחרונה.
כשנשאלו לגבי מודעות, הם דיווחו שמודעות צבעוניות מעוררות בהם רצון חזק יותר להקליק עליהן מאשר מודעות בשחור לבן. למעשה, מודעות בצבע נקראות כמעט פי 2 ממודעות בשחור-לבן! בהמשך לכך, אנחנו מבינים שלצבע יש כח רב שעלינו לתעל נכון, בבואנו לעצב אלמנט שיווקי כזה או אחר.
השפעתם הפסיכולוגית של צבעים:
אז אחרי שהבנו שבחירת הצבעים היא שלב חשוב בבניית תקשורת שלכם עם הלקוחות, בואו נצלול למשמעויות הפסיכולוגיה של צבעים, של כל אחד מהם ומתי כדאי להשתמש בכל אחד מהם.
הצבע הצהוב:
צהוב הוא צבע שמח, קייצי, צעיר ורענן. מבחינה פסיכולוגית, ההשפעות של הצהוב הן כמעט תמיד חיוביות, למעט הפעמים שהוא משמש לצורכי אזהרה (אפוד מגן, תמרור האט וכו). גוון צהוב שנוטה לזהב, ישדר תחושה של עושר, ותק וחשיבות.
מתי כדאי להשתמש בו?
מכיוון שהצהוב משדר אופטימיות ושמחה, הוא מתאים לעסקים/ אפליקציות ואתרים שרוצים ליצור אנרגיה טובה ולהפגין שובבות ו- fun, היות ויש בו משהו קליל ומושך את העין בקלות.
שימוש נוסף בצהוב יכול להיות, אם אתם רוצים לייצר תזכורת או התראה. לדוגמא, כשבאמאזון רוצים לתזכר את הגולש כי לא סיים את תהליך הרכישה, הוא מציג את הפריטים בצבע צהוב, וכמעט כל הכפתורים שם נצבעו בצהוב, כי הם גילו שלצבע הזה יש השפעה חזקה על החלטת רכישה.
הצבע הכחול:
הכחול הוא צבע חברתי, מעורר אמון, רוגע ויושר, הוא גם תכליתי, רענן, צלול ונעים לעין וזו הסיבה שברוב הלוגואים של הרשתות החברתיות (פייסבוק, לינקדין, טלגרם, וכו) תמצאו את הכחול על גווניו השונים.
מתי כדאי להשתמש בו?
מכיוון שמבחינה פסיכולוגית אנחנו מקשרים צבע כחול עם בטחון ואמון, מוסדות הפיננסים רבים בחרו בו כצבע מוביל. ולכן, אם אתם מוכרים מוצר או שירות שאינו מוחשי, היכול ליייצר חשש בקרב הלקוחות שלכם, הצבע הכחול, יעזור לכם לייצר ביטחון רגשי. עוד סגמנטים שיכולים להעזר בכחול, הם סגמנט הבריאות האסתטיקה והכושר.
אם העסק שלכם קשור במזון, הצבע הזה פחות יעבוד עבורכם, היות ויש מעט מאד מזונות בצבע הזה ולכן הוא לא יוצר שום קישור לאכילה או לרעב.
הצבע האדום:
אדום הוא צבע מאד דומיננטי ובעל השפעות פסיכולוגיות ופיזיות רחבות היקף, וזו הסיבה שעושים בו שימוש נרחב בעולמות השיווק. דוגמאות בולטות הן חברות המזון מקדונלדס, דומינוס פיצה, פיצה האט, ברגר קינג ששלבו אדום בלוגו, על מנת לעורר תיאבון בקרב קהל הלקוחות שלהם.
אדום מקושר פסיכולוגית עם שני טריגרים חזקים: סקס ומוות ולו שני שימושים עיקריים : לשדר רומנטיקה, תשוקה, אהבה ומיניות מחד, ומאידך, תוקפנות, אזהרה, סכנה ורוע. זהו צבע שמיד תופס את תשומת הלב ולכן תמרורים ושלטי SALE משתמשים בו, כדי להתבלט ולזכות בקשב שלנו.
מתי כדאי להשתמש בו?
בגלל יכולתו של הצבע למשוך תשומת לב ולייצר חשיבות, יש להשתמש בו באופן מושכל ומתון על מנת לא "לשחוק" אותו. שימוש יתר באדום, שאמור לעצור את הלקוח על אלמנט שרציתם יגרום לתוצאה ההפוכה.
אדום טוב עבור קמפיינים קצרי טווח, בהם אתם עולים במבצע ורוצים לעודד מכירה מיידית . אם אתם בעלי עסק המקושר לתחום המתנות, הרומנטיקה האהבה והמזון, אדום הוא צבע מושלם עבורכם.
הצבע הכתום:
הכתום הוא צבע אופטימי צעיר ושמח, שמתקשר פסיכולוגית למשהו מאוד קליל וזורם (ע"ע תפוזינה, אורנג' וכו) וכמו לאדום, יש לו יכולת לעורר בנו השפעות פיזיות. יחד עם זאת, בגלל שהוא נתפש כצבע המשדר קלילות חשוב לא להתשמש בו באופן מוגזם, היות והוא עלול לגרום לזילות תפיסתית של המותג /עמוד הנחיתה או האתר שלכם.
מתי כדאי להשתמש בו?
כאשר אתם רוצים לשדר שהמותג שלכם צעיר וכייפי, כתום הוא בהחלט הצבע שלכם. באספקט המכירתי, כתום הוא בהחלט צבע שמככב על כפתורי הנעה לפעולה. ממחקרים מעת האחרונה לגבי חווית משתמש ,עולה כי כפתורים בצבע כתום הניעו יותר לפעולה מכפתורים שנצבעו בצבעים אחרים.
הצבע הסגול:
מבחינה פסיכולוגית, סגול הוא צבע שמשדר אצילות ויוקרה, מה שהופך אותו לצבע שמותגים יוקרתיים ואלגנטיים אוהבים לאמץ. לצד האלגנטיות והמיצוג הגבוה שהוא יכול לשוות לעסק שלכם, באספקט המכירתי יש לו פחות מה להציע היות והוא לא צבע שמעודד מכירה בקרב הצרכנים.
מתי כדאי להשתמש בו?
אם אתם מותג תכשיטים או מותג שהיוקרה חשובה לו, סגול הוא בהחלט הצבע שלכם. אך מבחינת הנעה לפעולה כאמור, הוא פחות עובד .זו הסיבה שכתפתורים כמו ‘הוסף לסל’, ‘הרשם’ או אפילו ‘התחבר’ לרוב, אינם צבועים בסגול. בכל מה שנוגע להנעה לפעולה, סגול רשם את הביצועים הנמוכים ביותר מבין כל הצבעים שנבדקו ולכן לא מומלץ להשתמש בו, לצורך זה.
הצבע הירוק:
הירוק הוא צבע שמתקשר מיידית לטבע, ניקיון, רוגע, שלווה, צמיחה וגדילה. לכן, אם אתם משווקים מוצרים אורגניים או מוצרים שיש להם תכונות טבעיות – ירוק זו בחירה מעולה עבורכם.
מתי להשתמש בו?
ירוק הוא צבע שאנחנו נוטים לקשר עם התקדמות, תנועה וצמיחה. אז אם אתם בעלי עסק בתחום המזון הטבעי / או כל מה שקשור לטבע (גננות, מוצרי חקלאות ) ניקיון או רפואה, או אם אתם עסק שמטרתו להצמיח אנשים/ תחומים כמו קאוצ'ינג או דיאטה, הירוק הוא בדיוק הצבע עבורכם. כמו כן, אפשר להתקל בו בתפוצה רחבה בכפתורי הנעה לפעולה.
הצבע השחור:
השחור נתפס כצבע חזק ועוצמתי ביותר מבין הצבעים, יש בו משהו מתוחכם אלגנטי ומסתורי שגורם לצרכן הסופי להסתקרן ולפתח ציפיה.
מתי כדאי להשתמש בו?
אם אתם עסק שרוצה לשדר כח ועוצמה, שחור הוא בהחלט הצבע עבורכם.
בכל הנוגע לשילובו בעיצוב האתר, לרוב הטקסט באתרים הוא שחור ובקרב עמודי נחיתה ששלבו אותו נרשמו אחוזי המרה מכובדים. יחד עם זאת, חשוב להשתמש בצבע זה במינון נכון. למרות שהשחור חזק ודומיננטי, הוא לא בולט וזה לפעמים יתנגש עם הרצון שלכם בהשגת תשומת לב של הלקוח.
הצבע הלבן:
לבן צבע הניקיון, המינימליזם והטוהר. לבן הוא צבע שמעודד יצירתיות ויוצר תחושה של מרחב ואורך נשימה. כשעושים שימוש בלבן כרקע, כל אובייקט שממקמים עליו נראה בולט וחשוב.
מתי כדאי להשתמש להשתמש בו?
כל עיצוב מתחיל בדף לבן ריק. השימוש בלבן הוא חשוב, היות הוא מקטין את העומס ומבטיח מיקוד על האלמנטים החשובים. לבן הוא לא צבע שכדאי להשתמש בו לכפתורי הנעה לפעולה, אבל בשימוש נכון בו הוא יאפשר לאתר או עמוד הנחיתה שלכם, להיות מאוורר ונעים לקריאה.
לסיכום
לפסיכולוגיה של צבעים יש השפה רחבת היקף על הלקוחות שלכם, ביחוד בעולם הדיגיטלי רווי המסרים והצבעים. צבעים יכולים להיות כלי נהדר להשפיע על החלטות המשתמשים, כל עוד תדעו איך לשלב אותם נכון באתר, בדף הנחיתה ובכפתורי ההנעה לפעולה שלכם. אם יש לכם ספק לגבי השפעת צבע כזה או אחר, בצעו A/B Testing וכך תוכלו לבדוק איזה צבע עדיף לכם להשתמש.
*המידע אינו מחליף יעוץ מקצועי בתחום
לעמוד אחסון אתרים >>
לעמוד תעודות SSL >>
לרכישת דומיין בעברית >>